A Prayer for Laity Lodge

  “O Heavenly Father, of whom the whole family in heaven and earth is named, Be present at Laity Lodge, that all who enter there, being kindly cared for, may find it a haven of blessing and of peace. Sanctify the buildings for your glory, for everything in heaven and on earth is yours. Yours,…

Checklist: April 10, 2017

As complex as the Laity Lodge renovation project has become (consisting of multiple buildings and acres of landscape), the full scope of it lives as a simple (albeit long) list. Our internal team has a check-in meeting each Monday morning to review the current state of things, make a few decisions, and assign tasks for the days ahead. Below is a snapshot of what is happening this week.

Instant Reportage Photography

Our Kerrville offices include an Archive full of old documents, correspondences, brochures, audio recordings, architectural plans, and lots of photographs. There’s something to the experience of thumbing through these old shots of the Canyon and the people who have inhabited it through the years. Inspired by this, we’ve decided to begin adding our own analog photos to the collection.

Site Visit: February 9, 2017

Laity Lodge was swarming with activity this morning. Painters, landscapers, carpenters, drywall hangers, tile and door installers, electricians, irrigators, masons, plumbers, ac/heating rough-in crew, concrete polishers, and a foundation crew were all busy both with their tasks and with keeping out of each other’s way. But with clear skies and 70 degrees in early February, nobody was complaining.

Summer Schedule Changes

Last week, only hours before we published the summer retreat schedule, our on-site construction manager let us know that it was suddenly doubtful the work would be finished by June. After a week of further review and consultation, we’ve made the painful decision to cancel our summer retreats and push the Laity Lodge reopening to September 2017.

Familiar Rocks

Recent stonework really has the new building looking like the Lodge again. These walls are located on the ends of the building (as before) and inside the breezeways. Many of the rocks were salvaged from the original structure, and it’s good to see them stacked back in the organic pattern that has come to be a defining feature of the place.